Pandemija COVID-19 je drastično promijenila našu svakodnevnu rutinu. Dok se većina ljudi teško nosi sa samoizolacijom, jedna umjetnica odlučila je iskoristiti ovo dodatno vrijeme kako bi kreativno provela jutra. Japanska umjetnica Manami Sasaki, poznata i kao sasamana1204, svojim 11,9 tisuća sljedbenika na Instagramu, stvara umjetnost na kriškama tosta dok radi od kuće tijekom zatvaranja.

#1 Sakura

Sakura
sasamana1204

#2 Hanafuda

Hanafuda
sasamana1204

Za Manami Sasaki, pravljenje toste je vrijeme za usporiti i biti kreativna usred ovih kaotičnih vremena. Svakog jutra sjedi i koristi kruh kao svoje platno za stvaranje prilično neobične, ali nevjerojatne umjetnosti hrane. Njena serija “Ostani kod kuće”, koju je započela tijekom razdoblja karantene, sadrži različite teme, od poznatih umjetničkih djela poput Ikko Tanaka “200. godišnjica Sharakua” do zenskih japanskih kamenih vrtova.

#3 Dick Bruna “Miffy”

Dick Bruna "Miffy"
sasamana1204

#4 Nihon Buyō

Nihon Buyō
sasamana1204

Umjetnica crpi inspiraciju iz japanske tradicije, pa je normalno da neka od umjetničkih djela prikazuju tradicionalne japanske vrtove, anime likove, japanske slike, pa čak i japanske plesove. Za svoje kreacije koristi razne sastojke koje uglavnom možete pronaći u bilo kojoj japanskoj kuhinji – morske trave, rajčice, kiselo vrhnje, orasi i ribe.

#5 Mjesec

Moon
sasamana1204

#6 Gegege No Kitarō

Gegege No Kitarō
sasamana1204

“Nitko se nije posebno osvrnuo na umjetnost tosta. Bila sam postavljena na telekomunikacije zbog Corone. Počela sam se baviti umjetnošću tosta kako bih ustajala rano ujutro, umjesto da se ulijenim. Ukusan je doručak. Stvaram umjetnost tosta na svojim omiljenim temama.”

#7 Sei Shōnagon

Sei Shōnagon
sasamana1204

#8 Japanski kameni vrt

Japanese Rock Garden
sasamana1204

Kad Sasaki ne stvara nevjerojatne umjetničke radove, stvara nevjerojatne akvarelne ilustracije koje možete pronaći na umjetničkoj web stranici i na njezinom Instagramu. Čini se kao da njezina kreativnost nema granica! Tko zna što će nam pripremiti u budućnosti?

#9 Franco Grignani “Današnji talijanski publicitet i grafički dizajn”

Franco Grignani "Today's Italian Publicity And Graphic Design"
sasamana1204

#10 Jasmin

Jasmine
sasamana1204

#11 Paul Rand “Poster kluba umjetničkih direktora”

Paul Rand "The Art Directors Club Poster"
sasamana1204

#12 Ikko Tanaka “200. godišnjica Sharakua”

Ikko Tanaka "The 200th Anniversary Of Sharaku"
sasamana1204

#13 Kintsugi

Kintsugi
sasamana1204

#14 Paul Rand “Eye Bee M”

Paul Rand "Eye Bee M"
sasamana1204

#15 Bruno Munari “Tutto Quadro”

Bruno Munari "Tutto Quadro"
sasamana1204

#16 Pantone

Pantone
sasamana1204

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime