Samoizolacija je idealno vrijeme da radite stvari koje ste zanemarili predugo. Ili jednostavno pretvorite stubište u vinsko skladište, netko se i toga sjetio.

Obnavljač kuća iz Australije sagradio je stubište koje je ujedno podrum za vino radi smanjenja mrtvog prostora

Pretvorio stubište u vinsko skladište za 10 dana tijekom karantene
Murray Berrill

Murray Berrill, 58-godišnji obnavljač kuća i graditelj iz Victoria, Australija, nedavno je podijelio nekoliko fotografija svog najnovijeg projekta – stepenica nalik na vinski podrum.

Berrill je radio na projektu kuće koji je zahtijevao izgradnju vinskog podruma. Ali umjesto da to radi na staromodan način, pomislio je da bi to mogao pokušati spojiti s ostalim dijelovima kuće.

“Mrzim mrtvi prostor i moji klijenti vole vino”, objasnio je Murray inspiraciju koja stoji iza ideje. Također je dodao da mrtvi prostor u kući ne daje nikakvu vrijednost i praktično je neiskorišten.

Stubište ima izolaciju, praćenje temperature i 12 ladica u koje se može smjestiti do 156 boca vina

Pretvorio stubište u vinsko skladište za 10 dana tijekom karantene
Murray Berrill

Stepenice imaju 12 proširenih i produženih ladica opremljenih držačima za boce. Moguće je montirati ukupno 156 boca vina po cijelim stepenicama. U stvari, izgleda da bilo kakve boce mogu biti spremljene iznutra, sve dok se uklapaju u držače.

Murray je morao smisliti puno detalja u svom dizajnu. Ne samo da su ladice morale biti dovoljno široke da stanu boce (u dva reda naslagana), već su i same stepenice morale biti dovoljno strukturne da bi mogle funkcionirati kao stepenice, dok u isto vrijeme služe kao vinsko skladište.

Murray je objasnio da je održavanje konstrukcijskog integriteta najteži dio, ali sigurno nije nemoguće: “Ispod betonske ploče nalazi se podvezica ispod betonske ploče koja se proteže do sredine stuba. Slon može hodati po njemu. To je mjesto na kojem su fiksni slajdovi fiksirani tako da se usidre na ploči da bi se vibracije smanjile. “

Stepenice su dobro izolirane, a dolaze i sa vlastitim termometrom za praćenje temperature. Murray također razmišlja o instaliranju neke opreme koja bi vino održavala hladnim tijekom vrućih sezona u godini. Za izgradnju je trebalo oko tjedan i pol.

Projekt je koštao oko 5000 dolara, a zapravo se može koristiti za pohranu brojnih stvari osim alkohola

Pretvorio stubište u vinsko skladište za 10 dana tijekom karantene
Murray Berrill

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime