Naslovnica Politika privatnosti

Politika privatnosti

Naša politika kolačića
U skladu sa zakonodavstvom Europske unije, obavještavamo vas da će naša web stranica pohraniti neke podatke o vašim preferencijama na vašem računalu u malenu datoteku koja se naziva „kolačić“.

Kolačić je mali dio podataka koji web stranica traži od vašeg preglednika da pohrani na vaše računalo ili mobilni uređaj. Kolačić omogućuje da web stranica s vremenom “zapamti” vaše akcije ili sklonosti.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na vašem računalu i možete postaviti većinu preglednika kako se spriječi njihovo postavljanje. Ako to učinite, možda ćete morati ručno prilagoditi neke postavke prilikom svakog posjeta web mjestu, a neke usluge i funkcije možda neće raditi.

Većina preglednika podržava cookieje, ali korisnici mogu postaviti preglednike da ih odbiju i mogu ih izbrisati kad god požele. Web stranica treće strane koja se zove aboutcookies.org postavljena je kako bi vam pomogla s uputama kako to možete učiniti u različitim preglednicima.

Mi koristimo kolačiće za:
1) prepoznati vas kao povratnog korisnika i brojati vaše posjete u našoj analizi statistike prometa;
2) sjetite se svojih prilagođenih postavki prikaza;
3) Predložite nedavna pretraživanja na našoj web stranici
4) Ostale značajke upotrebljivosti, uključujući praćenje da li ste već dali pristanak na kolačiće

Omogućivanje kolačića s naše web stranice nije strogo potrebno za web mjesto, ali će vam pružiti bolje iskustvo pregledavanja.

Podaci vezani za kolačiće ne koriste se za vašu osobnu identifikaciju, a podaci o obrascima u potpunosti su pod našom kontrolom. Ovi se kolačići ne upotrebljavaju u druge svrhe osim ovdje opisanih.

Također postoje i druge vrste kolačića stvorene nakon što ste posjetili našu web stranicu. Koristimo Google Analytics, popularnu uslugu web analitike koju nudi Google, Inc. Google Analytics koristi kolačiće kako bi nam pomogao da analiziramo kako korisnici koriste web mjesto. Podaci prikupljeni kolačićem o vašoj upotrebi naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) Google će prenijeti i pohraniti na poslužitelje u Sjedinjenim Državama. Google će te podatke upotrijebiti za procjenu vaše upotrebe naše web stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnosti web mjesta i pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnost web mjesta i upotrebu interneta. Google također može te podatke prenijeti trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili gdje takve treće strane obrađuju podatke u Googleovo ime. Google se obvezuje da neće povezati vašu IP adresu s bilo kojim drugim podacima koje drži Google.

Oglašavanje trećih strana
Kada posjećujete našu web stranicu, možemo imati treće oglašavačke tvrtke koje će vam poslužiti oglase. Te tvrtke mogu pohranjivati ​​podatke o vašim posjetama našim web stranicama i drugim web stranicama kako bi vam pružili relevantne reklame o robi i uslugama.

Te tvrtke mogu koristiti kolačiće i druge identifikatore za prikupljanje informacija koje mjere učinkovitost oglašavanja. Podaci se uglavnom ne mogu osobno identificirati ako im, na primjer, ne date osobne podatke putem oglasa ili e-mail poruke.

Informacije koje prikupljaju oglašivači trećih strana
Kolačići omogućavaju oglašivačima da saznaju koje oglase vidite, koje oglase kliknete i ostale radnje koje poduzmete na našoj i ostalim web lokacijama. To omogućava oglašivačima da vam daju korisnije i relevantnije oglase. Na primjer, ako znaju koji se oglasi prikazuju dok posjetite našu web stranicu, mogu biti oprezni da vam iste ne prikazuju više puta. Oni ne povezuju vašu interakciju s neplatiranim web lokacijama s vašim identitetom u pružanju oglasa temeljenih na interesima.

Oglašivačima ili stranicama trećih strana ne pružamo nikakve osobne podatke. Oglašivači i druge treće strane (uključujući oglasne mreže, tvrtke za posluživanje oglasa i druge davatelje usluga koje mogu koristiti) mogu pretpostaviti da su korisnici koji komuniciraju s ili kliknu na personalizirani oglas ili sadržaj dio grupe koja sadrži oglas ili sadržaj usmjeren je prema (na primjer, čitateljima na pacifičkom sjeverozapadu koji čitaju određene vrste članaka). Također, neki kolačići trećih strana mogu im pružiti podatke o vama (poput web mjesta na kojima su vam prikazani oglasi ili demografske informacije) iz izvanmrežnih i mrežnih izvora koje mogu koristiti da bi vam pružili relevantnije i korisnije oglašavanje.

Ako želite saznati više o opcijama koje imate o ograničavanju prikupljanja informacija putem oglasnih mreža treće strane, možete potražiti web stranicu Inicijative za mrežno oglašavanje.

Možete se isključiti iz sudjelovanja u oglašavačkim mrežama temeljenim na interesima, ali odustajanje ne znači da više nećete primati internetsko oglašavanje. To znači da tvrtke od kojih ste se odustali više neće prilagođavati oglase na temelju vaših interesa i obrasca upotrebe weba pomoću tehnologije utemeljene na kolačićima.

Vrsta i svrha kolekcije

Prikupljamo informacije na raznim točkama web stranice da bi ih kupci olakšali. Neosobni podaci: Nakon pristupanja web mjestu, određeni neosobni podaci automatski će se prikupljati bez vašeg znanja ili pristanka, poput vaše IP adrese, podataka o lokaciji (koja je anonimna) i preporučene web stranice („neosobni podaci”) , Neosobne podatke koristimo za ispitivanje našeg prometa i za pregled načina na koji naši kupci koriste web mjesto. Ova vrsta informacija neće vam omogućiti da se osobno identificirate. Na primjer, koristimo „kolačiće“ koji sadrže samo određene statističke podatke. Možete naložiti računalu da vas obavijesti kad god se šalje kolačić ili možete onemogućiti kolačiće putem svog web preglednika. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, vaše će iskustvo na web mjestu biti umanjeno ili vaša mogućnost odabira nekih opcija na web mjestu može biti ograničena.

Dijeljenje informacija
Nećemo prodavati, iznajmljivati ​​ili otkrivati ​​vanjskim stranama podatke koje prikupljamo, osim i osim što možemo prikupiti prikupljene podatke s drugim strankama na sljedeći način:

(a) Pridruženi pružatelji usluga: Imamo ugovore sa raznim povezanim pružateljima usluga radi lakšeg funkcioniranja web stranice, s kojima možemo dijeliti prikupljene podatke. Na primjer, možemo dijeliti podatke s vaše kreditne kartice s pružateljem usluga kreditne kartice kako bismo obradili vašu kupnju. Svi pružatelji administrativnih usluga koje koristimo moraju imati istu razinu zaštite privatnosti kao i mi, te stoga očekujemo da će se s vašim podacima postupati s istom razinom skrbi koju koristimo. Uz to, na primjer, možemo koristiti analitičke ili marketinške usluge kao što su Google Analytics, Google Adsense, Taboola ili RevContent, na koje sakupljanjem bezuvjetno pristajete.

(b) Ako je to zakonski propisano: Prikupljene podatke možemo podijeliti tamo gdje to zahtijeva zakon, posebno kao odgovor na zahtjev državnih tijela kada takav zahtjev ispunjava zakonske uvjete.

(c) Statistička analiza: Možemo dijeliti Neosobne i sakupljene podatke s trećim stranama, uključujući, ali ne ograničavajući se na njih, u svrhu oglašavanja ili marketinga. Na taj način se neće dijeliti nikakve osobne informacije.

(d) Transakcije: u vezi ili tijekom pregovora bilo kojeg spajanja, prodaje imovine tvrtke, financiranja ili stjecanja, ili u bilo kojoj drugoj situaciji u kojoj se Osobni podaci mogu otkriti ili prenijeti kao jedno od naših poslovnih sredstava.

Izbori i način isključivanja oglašavanja na temelju interesa

(a) Odustajanje od usluge oglašavanja na temelju interesa Ova web stranica je član Mrežne oglašivačke inicijative (NAI) i pridržava se NAI kodeksa ponašanja kako je opisano na web mjestu NAI. Ova web stranica također se pridržava načela samoregulacije udruge Digital Advertising Alliance (DAA). Za opis DAA programa posjetite web stranicu DAA. Kao što je gore opisano, ovo web mjesto može koristiti ili prenositi podatke uređaja koje izravno prikuplja ili koje prima od korisnika ove web stranice, koji mogu koristiti kolačiće ili tehnologije bez kolačića, kako bi omogućili oglašavanje koje je više prilagođeno interesima, preferencijama potrošača, i lokacije. Ova praksa poznata je i kao oglašavanje na temelju interesa.

(b) odbijanje oglašavanja na temelju interesa trećih strana
Ova web stranica može dopustiti trećim stranama da prikupljaju informacije na svojoj web stranici i kombiniraju te podatke s drugim informacijama prikupljenim na nesavršenim web lokacijama ili aplikacijama tijekom vremena. Te treće strane mogu koristiti tehnologije, uključujući kolačiće i web-svjetionike, za prikupljanje podataka o upotrebi web-mjesta od strane potrošača ili kupaca u svrhu analize, izvještavanja ili prilagođavanja sadržaja ili oglašavanja na ovoj web stranici ili na drugim web-lokacijama ili za pomozite nam raditi i poboljšati web mjesto. Da biste saznali više o oglašavanju na temelju interesa u web okruženju i kako odustati od prikupljanja informacija u tu svrhu od tvrtki koje sudjeluju u Network Advertising Initiative ili Digital Advertising Alliance, posjetite stranicu za odustajanje od NAI-a ili DAA-inog potrošača – Stranica s izborom.