Kao nešto iz Božićne bajke, izuzetno rijedak albino sob je uočen u Oslu u Norveškoj od strane planinara po imenu Mads Nordsveen, a fotografije su očaravajuće.

catersnews

24-godišnjak je rekao: „Hodao sam planinama tražeći lijepe krajolike za svoje putopisne fotografije kada sam niotkuda vidio ovu simpatičnu životinju.“ Dok je zimska pozadina gotovo u potpunosti kamuflirala simpatičnog jelena, fotograf je rekao da se jelen nije pokušao sakriti i čak je ‘pozirao’ za nekim slikama.

catersnews

Ali Nordsveen je iz iskustva dobio više od slika: “Prišao mi je vrlo blizu i gledali smo se ravno u oči”, prisjetio se, “Nakon nekoliko minuta majka bijelog soba izašla je s drveća. Hodala je uokolo nekoliko minuta prije nego što je pobjegla nazad svojoj majci. Bio je to vrlo čaroban trenutak, kao iz bajke. “

catersnews

Bijeli jeleni imaju neuobičajenu genetsku mutaciju koja uklanja krzno pigmenta kako bi im se omogućilo uklopiti u snježno okruženje. Za razliku od albina, i dalje imaju tamnu pigmentaciju u očima i rogovima.

catersnews
catersnews
catersnews

Nije prvi put da je ovaj fotograf / istraživač imao sreće osobno upoznati divlje životinje. Također se susreo sa risom i vukom, to se isto dogodilo u sjevernoj Norveškoj.

Mads Nordsveen
Mads Nordsveen

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime